ROADTRIP HANKOON


Auto alle ja nokka kohti Hankoa!

Tuulisella säällä ja mekko päällä kannattaa varautua tekemään Marilyn Monroet, jos meinaa kivuta Hangon vesitorniin tähyilemään - nimimerkillä kokemusta on. Onneksi mukana oli uljas K pitämässä mekon helmasta kiinni jotta sain otettua muutaman kuvan maisemasta. Vesitorni on ihana kohde, varsinkin jos ei ole koskaan käynyt kyseisessä pikkukaupungissa. Ylhäältä päin hahmottaa kaupunkia hieman paremmin ja sieltä näkee myös jokaiseen suuntaan. Vesitornin näköalatasanteelle hurautetaan hissillä ja ylhäällä peritään muutaman euron pääsymaksu. Pari hassua euroa on ehdottomasti avautuvan maiseman arvoinen.


En antaisi Hangon rannoille ''vuoden nähtävyys''- palkintoa, mutta kyllä niissä on sitä jotain miksi sinne kannattaa mennä. Syynä on varmaan rantojen erittäin suloiset pukukopit, jotka luovat vähän eksoottista vibaa, ihan kuin olisi ulkomailla. Jos ei muuta niin ainakin tulee kivoja kuvia!


Yks mun lempparijutuista Hangossa on ehdottomasti rannan ''ravintolakatu''. Siellä jos jossain on kesäloman tunnelmaa! Me käytiin tällä kertaa hoivaamassa nälkäkiukkua Classic Pizzassa - sieltä saa erinomaista gluteenitonta pizzaa.
Löysin jo aikaisemmin Instagramista uuden baarin jossa halusin käydä, Coco Hanko Beach Clubin, mutta harmikseni baari oli suljettuna juuri meidän visiitin aikaan. Ehkä ensi kerralla päästään nautiskelemaan drinksut tuolla söpöllä terdellä, pitihän sitä jättää jotakin seuraavaankin kertaan.


Luulen (ainakin somen perusteella) että monelta Hangon vierailijalta jää kokematta Itämeren portti, joka on vierasvenesatama aivan rannan tuntumassa. Satama on rakennettu pienelle erilliselle saarelle, jonne kulku käy sitäkin pienemmän lautan kyydissä. Lauttamatka kestää muutaman minuutin, joten matka ei tosiaan ole pitkä. Moni saattaa olla siinä luulossa, että Itämeren portti on vain veneilijöille, mutta satamassa saa vierailla ihan maalaisetkin. Itämeren portissa on ihana ravintola, jossa me käytiin nauttimassa iltapäivä kaffet ja jäätelöt. Ja ai että sitä näkymää, kyllä oli ihanaa!


Kuten varmasti kaikki ovat tänä kesänä kuulleet, Hanko on ihana kesäkaupunki. Noin, sanoinpa sen vielä kerran jos nyt siellä joku oli vielä epävarma asian suhteen. Sieltä löytyy puuhaa kaikille, niin lyhyemmälle kuin pidemmällekin visiitille. Mulle Hanko oli jo tuttu paikka usean vierailun jäljiltä, mutta K:lle tämä oli uusi tuttavuus. Niin parasta tutkia paikkoja yhdessä, ihan täällä kotimaassakin. On se jännä miten mielenkiinto kotimaanmatkailua kohtaan on kasvanut lähiaikoina, toivottavasti tämä kiinnostus on tullut jäädäkseen.
Beijos, Petra Toivonen
Remember to believe in yourselfTykkää-merkinnät

Kommentit

Pieniruskeatytto
Pieniruskeatytto,
Classic pizza Bongattu kuvasta! 😊 Itse työskentelen tarjoilijana juuri siellä, kenties menty ristiinkin siellä 😃 Tsekkaa mun blogi, siell�� mainitsen mun töistä vähän ja ehkä teen postauksen tarjoilijantöistäni 😊
https://pieniruskeatytto.com/
nouw.com/pieniruskeatytto