PROJEKTINA ASUNNON METSÄSTYS

(Postauksen kuvat eivät sinänsä millään lailla liity tekstin sisältöön, mutta koin nämä ''katse tulevaisuuteen'' kuvat oikein sopiviksi postauksen aihetta ajatellen... ja no kieltämättä, lomakuvat on aina ihania)

Sitten asiaan! Viime vuoden asuntomessuilla meitä (minua ja K:ta) puri todellinen asuntokärpänen, jonka aiheuttamaan muuttokuumeeseen ei löytynyt parannuskeinoa. Messujen jälkeen pyöriteltiin paljon ajatuksia oman kodin rakentamisesta. Haalittiin kotiin kaikki mahdolliset kuvastot ja katalogit mistä tutkailtiin erilaisia ''valmis talojen'' vaihtoehtoja. Käytiin ajelemassa ympäri kaupunkia ja mietittiin mahdollisia alueita mistä löytyisi vapaita tontteja. Aika pian kuitenkin hoksattiin, ettei vielä ole meidän aikamme rakentaa - niin ihanalta kuin se ajatus tuntuikin. Vaikka käymmekin molemmat töissä, olemme kuitenkin molemmat vielä opiskelijoita ja koettiin ettei rakennusprojekti sovi tähän elämäntilanteeseen. Muuttokuume ei kuitenkaan laskenut, vaikka rakennusprojekti-kuume taltutettiinkin. _DSC6504

Kun sitten lähdimme pohtimaan asunnon ostamista, meille oli aika itsestäänselvyys, että seuraava kotimme olisi rivitalo. Olemme molemmat asuneet lapsuutemme omakotitalossa, joten on aika luonnollista että oma piha ja terassi vetivät meitä molempia puoleensa. Emme kuitenkaan sulkeneet kokonaan pois kerrostalon mahdollisuutta.

Seuraavaksi aloimme miettimään omia toiveitamme ja tarpeitamme asunnon suhteen. Riittääkö kaksio? Yksitasoinen vaiko kaksitasoinen asunto? Avo-keittiö vai ei? Missäpäin kaupunkia halutaan asua? Voin kertoa, että näitä kysymyksiä riittää loputtomiin. Päästiin kuitenkin hyvään yhteisymmärrykseen ja saatiin lista meille tärkeistä asioista joiden pohjalta lähdettiin asuntoa metsästämään.

Asia, joka on helpottanut huomattavasti asunnon etsintää on lainalupaus. Varmistettiin heti etsintämme alussa lainalupaus pankilta. Oli helppoa alkaa katselemaan markkinoiden tarjontaa, kun tiesi millä budjetilla ollaan liikenteessä. Lainalupauksen jälkeen aloimme etsimään asuntoa ihan tosissaan ja ollaan nyt ravattu julkisilla ja yksityisillä asuntonäytöillä ties missä ja milloin tammikuusta lähtien. Lähes joka sunnuntai ollaan vietetty asuntoja kierrellen. _DSC6526

Koko alkuvuosi on pyörinyt siis asunnon metsästyksen ympärillä. Projekti on ollut yllättävän raskas, kun välillä kiva asunto on osunut kohdalle ja ollaan innostuttu, ja sitten jouduttukin pettymään. Välillä on tehnyt mieli lopettaa etsintä ja tyytyä tähän vuokralla olemiseen, kun on tuntunut ettei ikinä löydetä meille sopivaa kotia. On yllättänyt kuinka sinnikäs tässä projektissa on saanut olla. Kuitenkin mulle on ollut alusta asti selvää, että haluan sen ''tää on meidän koti'' tunteen heti, kun ollaan katsomassa jotakin asuntoa. Luotan siihen että se tunne tulee, ennemmin tai myöhemmin.


Onko sulla samanlaisia kokemuksia?
Kiinnostaisiko sua postaus jossa olisi vinkkejä asunnon etsimiseen ja koko prosessiin?


Beijos, Petra Toivonen

Beijos, Petra Toivonen
Remember to believe in yourselfTykkää-merkinnät

Kommentit