KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA BRASILIASTA

Meidän Brasilian matka oli mulle jo kolmas visiitti tähän ihanaan maahan, johon olen rakastunut. Mulla on tietysti Brasiliaan isoja tunnesiteitä vaihtovuoteni takia, joten koen Brasilian aina extra ihanana. Katson koko maata ja kulttuuria punaisten sydämenmuotoisten lasien läpi. Siksi halusinkin vähän haastatella K:ta, ja kysellä hänen kokemuksiaan Brasiliasta. Rehellisiä vastauksia ensikertalaiselta.


Mitä ennakkoajatuksia sulla oli Brasiliasta?

Mitäs mulla nyt sit oli. Jollain tapaa vähän epäilytti, tai jännitti se kun kaikkialla luki kuinka rauhatonta siellä on. Jännitti et millanen se on sitten todellisuudessa. Olin tosi innoissani ruokakulttuurista!


Mistä yllätyit?

Rauhallisuudesta ja ihmisten ystävällisyydestä. Yllätyin myös siitä, että São Paulossa kaiken sen väenpaljouden ja kiireen keskellä ihmiset oli kuitenkin tosi rentoutuneita.


Mistä pidit eniten ja mistä vähiten?

Eniten pidin ruuasta ja kulttuurista.
Vähiten pidin muurahaisten hyökkäyksestä. (Story time: Ilhabelan hotelli oli super siisti, moderni ja rauhallinen. Oltiin nukuttu ensimmäinen yö todella hyvin. Toisena iltana loikoiltiin sängyssä lukien kirjoja. Mulla (Petralla) meni silmät hetkeksi kiinni, sillä uni teki tuloaan. Tunsin K:n alkavan läpsivän sänkyä pääni vierestä ja havahduin. Hetken pällisteltyämme huomattiin katossa kuhiseva monsterimuurahaisten joukko. Ja monstereita ne oli siksi, että ne oli 2cm kokoisia ja niitä vilisi ympäri seiniä. Tulee kylmät väreet kun muistelenkin tätä. Mutta onneksi loppu hyvin kaikki hyvin, saatiin vaihdettua huone ja muurahaisia ei enää näkynyt. Se niistä monstereista.)


Medialla on paljon negatiivista sanottavaa Brasiliasta. Pelottiko sua lähteä sinne?

Ei mua pelottanut, mutta jännitti. Tai siis oli sellanen pieni epäilys. Onhan se ihan luonnollista että siellä on "vaarallisempaa" kuin täällä Suomessa.


Miten köyhyys näkyi Brasiliassa ja miten koit sen?

Tulee heti ekana mieleen favelat, niitä oli paljon. Ja se kodittomien määrä yllätti oikeesti. Ja se että ne rakennukset São Paulossakin oli todella huonossa kunnossa ja rakennukset olivat täynnä graffiteja.

Päällimmäisenä oli harmitus siitä ettei voi auttaa. Siellä näki sitä todellista köyhyyttä.


Millainen kulttuuri Brasiliassa on? Miten se eroaa Suomen kulttuurista?

Avoin, iloinen ja ystävällinen. Ne otti tällaisen "gringon" avosylin vastaan.

Brasiliassa on paljon huolettomampaa. Tuli sellainen olo että siellä ei paljoa stressata. Jos vaikka jokin asia ei mennyt suunnitelmien mukaan niin sitä ei jääty puimaan, vaan mentiin eteenpäin iloisella ''hälläväliä'' asenteella.Millainen on hintataso?

Vaatteiden puolesta aika kallista (eli about sama kuin Suomessa), varsinkin São Paulossa. Yleisesti kaikki ruoka ja juoma on tosi halpaa. Tietysti mitä enemmän on turisteja niin sitä kalliimpaa on.


Millaista oli matkustaa Brasilian sisällä ja miten kulkeminen muuten sujui?

Pienillä matkoilla Uber toimi ja homma oli helppoa. Uber tuntui myös turvalliselta.
Kaupunkien väliset reissut busseilla olivat mielenkiintoisia... Ensinnäkin mua epäilytti et meneekö se bussi oikeasti mihinkään. Toiseksi sitä lippujen ostoa ei ole kauhean helpoksi tehty. Ulkomaalaisena netissä ostaminen ei aina onnistu, joten piti mennä paikan päälle ja sehän vasta monimutkaista oliki. Lippuja ei saanut tiskiltä, vaan piti käyttää automaattia josta tulostuikin yhdelle matkalle kymmenen eri lappusta. Matka suju kuitenkin turvallisesti ja mutkattomasti.


Kerro vähän Brasilialaisesta ruuasta:

LIHAAAA. Ja juustoa. Usein yhdessä, lähes joka kerta rasvakeittimen kautta. Mut ihan tajuttoman hyvää ruokaa!


Olinko minä erilainen Brasiliassa kuin Suomessa?

Joo (naurahdus). Ensinnäkin puhuit portugalia.
Sä mukauduit paikallisiin kauheen sujuvasti ja susta tuli kans semmonen avoin hölöttäjä.


Miltä tuntui tavata mun host perhe?

Alkuun vähän jännitti, mutta sitkun huomasin et he tykkää musta niin oli kivaa. Ymmärrän täysin miksi tykkäsit olla siellä!


Mikä oli sun lempparipaikka ja mitä voisit suositella?

Jokaista paikkaa jossa oltiin voi kyllä suositella (São Paulo, Ilhabela, Guarujá, Birigui). Ehkä Guarujá oli se mun lemppari. On mahdotonta valita koska kaikki oli niin erilaisia. São Paulossa parasta oli ihmisten paljous, ruoka ja juoma. lhabela oli ihana paikka, kunnon paratiisisaari. Sun ''kotikaupunki'' Birigui oli ihana pieni kaupunki, jossa pääsi kävelemään ja ihmettelemään.


Tipsejä Brasiliasta sinne lähteville ja siitä haaveileville:

Ei kannata ressata! Asiat tapahtuu jos on tapahtuakseen. Syö paljon ja kokeile varsinkin churrascoa (grilliruokaa). Jos on mahdollisuus lähteä niin ehdottomasti kannattaa!Jos sulla heräsi vielä kysymyksiä liittyen Brasiliaan niin feel free to ask!

Beijos, Petra Toivonen

Remember to believe in yourself


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
Ollaan myös käyty Amazonin alueella, tosin Perun puolella, ja tykättiin todella paljon, mieleenpainuva reissu. Olimme viikon verran telttailemassa Pacaya-Samirian alueella ja nähtiin muun muassa pinkkejä jokidelfiinejä, jättiläissaukkoja, laiskiaisia ja erilaisia apinoita. Oli kyllä ihan mahtava reissu ja mielellään mentäisi uudelleenkin!
www.matkallamissamilloinkin.com
petratoivonen
petratoivonen,
Wau, kuulostaa upealta! 😊
nouw.com/petratoivonen
Victor
Victor,
Super hyvin kirjoitettu! - Olen lukenut tekstin muutaman kerran. Hyvin tehty!
www.matchoffice.fi/vuokraus/toimistohotell
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229