ENSIASUNNON OSTAMINEN

Kippis meille ja meidän ensimmäiselle omalle yhteiselle kodille! Eilen oli siis suuri päivä minulle ja K:lle, kun kävimme tekemässä molempien ensimmäiset asuntokaupat. Wau mikä fiilis! Me ollaan oikeasti nyt ensiasunnon ostajat ja meillä on virallisesti ihan oma koti.

Muutama viikko sitten oli jälleen sunnuntai, joka tarkoitti meille asuntonäytöissä kiertelyä. Valitsimme muutaman kiinnostavan kohteen ja lähdimme kierrokselle. Ensimmäisistä kohteista sitä oikeaa ei kuitenkaan löytynyt. Asunnoissa ei ollut sinällään mitään vikaa, mutta ne eivät olleet meidän tarpeille sopivia. Kunnes sitten kolahti ja kovaa!
Kyseisen asunnon koluttuamme, seisoimme asunnon yläkerrassa, katsoimme toisiamme ja totesimme: ''Se on tämä''. Molemmilla oli hymy korvissa, se oli sanoinkuvaamaton fiilis! Innostuneina lähdimme kotiin tutkimaan isännöitsijäntodistuksia ja tekemään laskelmia. Tähän kohtaan on pakko sanoa, etten uskaltanut innostua ihan täydellä sydämellä. Alitajunnassani piili pelko siitä, että papereista löytyisi jotakin huolestuttavaa tai jokin muu asia olisi esteenä asunnon suhteen. Onneksi pelkoni osoittautui turhaksi, sillä taitaa olla sanomattakin selvää että kaikki meni hyvin. Jätimme tarjouksen asunnosta, neuvottelimme hinnasta, teimme virallisen ostotarjouksen sekä sovimme ehdoista kauppojen ja luovutuksen suhteen. Käytännönasioita hoiti kanssamme välittäjä Huoneistoketjulta ja toivoisin koko sydämestäni, että voisin kehua heitä positiivisesti. Valitettavasti kaikki ei hoitunut ihan niin kuin piti ja stressitaso ehti nousta aika korkealle ennen kauppoja. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, asunto on nyt meidän!

IMG_20190603_172435


Tällä hetkellä fiilikset ovat aivan huipussaan enkä malta odottaa ensi viikolla tapahtuvaa asunnon luovutusta! Sitten päästään toden teolla hommiin, kun edessä on pientä fiksailua ja remonttia. Niistä voin kertoa enemmän kun se on ajankohtaisempaa. Nyt onkin aika rientää kaupoille valitsemaan sopivia maaleja. Niin jännittävää, mutta niin ihanaa. Unelmista tulee hiljalleen totta enkä voisi olla onnellisempi <3Beijos, Petra Toivonen
Beijos, Petra Toivonen
Remember to believe in yourselfTykkää-merkinnät